Petkeljärven Kansallispuisto

Petkeljärvi kansallispuisto

Petkeljärven kansallispuisto

Petkeljärven kansallispuisto on yksi Suomen 40 Kansallispuistosta. Petkeljärven kansallispuisto on Suomen pienin ja itäisin kansallispuistomme. Perustamisvuosi yhdessä 6 muun kansallispuiston kanssa on 1956, eli kuuluu sarjaan vanhimmat sotien jälkeen perustetut kansallispuistot. Sotahistoria näkyy täällä vahvasti, vaikkei varsinaisia taisteluita puiston alueella koskaan käyty, lähimmät Oinassalmella ja Möhkössä. Rajakarjalainen kulttuuri elää tänäkinpäivänä vahvana, onhan raja vain kivenheiton päässä.

Luontopolut

Kuikan Kierros, 6,5 km, kulkee vaihtelevassa harjumaastossa, jonka tunnelma on melkein sadunomainen. 

Harjupolku, 3,5 km, kiertää Savulammen vaihtelevassa maastossa. Reitti seuraa osin Kuikan Kierros -luontopolkua. 

Korkeasärkän polku, 2 km, alkaa Kokkolahden ja  Savulammen välisestä risteyksestä. Polku vie kapean Korkeasärkän päähän,  jossa sijaitsee Lohissalmi. Polku on 2 km:n pituinen ja takaisin on  palattava samaa reittiä. 

Lue lisää: www.luontoon.fi/petkeljarvi

Oletko rauhaa etsivä retkeilijä joka tulee luontoon etsimään tasapainoa muuhun elämään ? Tuletko kulkemaan reittejä matkan jokaisen askeleen tuoman vapauden takia ? Vai oletko pitkän matkan kulkija jolla etapit valmiina laavulta laavulle ja haluat ottaa mittaa itsesi kanssa?

Ehkä oletkin hän, joka tuo lapsensa tutustumaan metsän saloihin ja haluat pysyä turvallisen välimatkan päässä jotta tarvittaessa olisi helppo palata ottamaan välipalaa ja kenties päikkärit pienimpien retkeilijöiden kanssa.

Millainen retkeilijä sinä olet?

Ole vapaasti oma itsesi, löydä sisäinen retkeilijäsi, eräselviytyjäsi tai ole juuri se jonka tiedät jo olevasi.

Muistathan kuitenkin kunnioittaa luontoa ja muita retkeilijöitä.

Näin säilytämme sen mitä meillä nyt on, myös tulevaisuudessa.

Valokuvagalleria